skpvitez

proglasbanner

Brojač posjeta stranice

592222
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Sveukupno
38
334
1967
8196
9738
592222

Visitors Counter

Reorganizacija

REORGANIZACIJA POLICIJSKIH UPRAVA - ZAJEDNIČKO PRIOPĆENJE 5 POLICIJSKIH SINDIKATA U VEZI ODRŽANOG SASTANKA S GLAVNIM RAVNATELJEM POLICIJE (2)

Poštovani članovi Sindikata kriminalističke policije, kolegice i kolege,

obavještavamo Vas da je 27. 02. 2016. godine u službenim prostorijama ravnateljstva policije u Ilici 335. u Zagrebu održan sastanak glavnog ravnatelja policije gosp. Marka Srdarevića s predstavnicima sindikata i to: Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH, Nezavisnog sindikata policijskih službenika i namještenika RH, Općeg sindikata MUP-a, Sindikata kriminalističke policije i Sindikata policijskih službenika.Sastanak je sazvan na inicijativu glavnog ravnatelja policije gosp. Marka Srdarevića u cilju upoznavanja predstavnika sindikata sa planiranom reorganizacijom policijskih uprava. Zajedničko priopćenje 5 sindikata možete u cijelosti pročitati u prilogu ove objave.

U Vašoj službi

Sindikat kriminalističke policije .

Link na priopćenje sindikata

NAJAVA PREUSTROJA PNUSKOK-a

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege ,

obzirom da je na internetskoj stranici MUP-a RH dana 08.12.2016. iznenada objavljeno kako je Ravnateljstvo policije započelo s aktivnostima vezanim za reorganizaciju Uprave kriminalističke policije, prvi korak kojeg bi trebao biti preustroj i jačanje kapaciteta Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK-a), Sindikat kriminalističke policije je od ministra zatražio pojašnjenje načelno iznesenih stavova.

Opširnije...

OSVRT SKP-a NA PREDLOŽENI PREUSTROJ UKP-a

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,

obavještavamo Vas da je Sindikat kriminalističke policije dobio uvid u radnu verziju prijedloga preustroja Uprave kriminalističke policije u svezi koje, kao priprema za predstojeću javnu raspravu, u prilogu objave dostavljamo na uvid i naš osvrt. Sindikat kriminalističke policije nastoji biti konkretan i konstruktivan tako da smo uz ukazivanje na loše strane prijedloga odgovornima za preustroj, dostavili i više prijedloga SKP-a za koje držimo da bi se u slučaju prihvaćanja unaprijedio rad kriminalističke policije na nacionalnoj razini. Obzirom da vrijeme curi, koristimo ovu priliku i još jednom apeliramo na cjelokupnu struku da se svojim kritikama i prijedlozima uključe u stručnu raspravu.

U Vašoj službi,

SKP

Link na naš dopis

PRIJEDLOG MUP-a ZA USTROJ NOVE POLICIJSKE UPRAVE NA PODRUČJU JUŽNE HRVATSKE

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,

Sindikat kriminalističke policije dobio je uvid u radnu verziju prijedloga ustroja nove policijske uprave na području južne Hrvatske, a koju Vam predstavljamo u dopisu u prilogu ove objave.

U Vašoj službi

SKP

Preustroj shema link na dopis

STAV SKP-a O OBJAVLJENIM SMJERNICAMA PREUSTROJA KRIMINALISTIČKE POLICIJE U SKLOPU REORGANIZACIJE MUP-a

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,

s ciljem transparentnosti i izbjegavanja ranijih situacija kada je reorganizacija MUP-a bila obavijena velom tajne te se struka zanemarivala i dovodila pred gotov čin, nastavljamo Vas obavještavati o tijeku reorganizacije MUP-a. Na žalost, kao nereprezentativni sindikat i dalje nailazimo na diskriminirajuće ponašanje od strane rukovodstva MUP-a kada su u pitanju ostala zajednička interesna pitanja i prava policijskih službenika i namještenika MUP-a RH, odnosno članova ovog sindikata. Iako je za razliku od prijašnjih reorganizacija, dio općih smjernica za teritorijalnu i unutarnju reorganizaciju MUP-a RH objavljen na internetskoj stranici MUP-a, te je za mjesec lipanj 2016. godine najavljena javna rasprava, dosadašnja iskustva nas uče kako bi usprkos tome, struka mogla opet biti dovedena pred gotov čin.

Želeći izbjeći bilo kakva nagađanja, isključivo kao osvrt na objavljene smjernice reorganizacije MUP-a RH, koje držimo pomalo zakulisnima, površnima i preopćenitima, Sindikat kriminalističke policije je u priloženom dopisu naslovljenom na sve UJ kriminalističke policije unutar MUP-a nastojao artikulirati svoje stavove o preustroju kriminalističke policije na sve tri organizacijske razine.

Link na naš dopis