skpvitez

proglasbanner

Brojač posjeta stranice

336498
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Sveukupno
143
230
1505
4826
8072
336498

Visitors Counter

Vijesti od interesa za policiju

OBAVIJEST-osigurana sredstva za cijepljenje protiv KME!

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,

zbog zabrinjavajućih informacija koje smo zaprimili od članova SKP-a da u ovoj godini nisu osigurana proračunska sredstva za cijepljenje policijskih službenika protiv krpeljnog meningoencefalitisa, čime su brojni policijski službenici koji višesatno borave u prirodi izloženi potencijalnoj opasnosti po zdravlje, obratili smo se odgovornim osobama u našem Ministarstvu te im skrenuli pozornost na vaźeće zakonske odredbe koje se odnose na zaštitu zdravlja policijskih službenika, u svezi čega smo potom zaprimili dopise MUP-a iz kojih je vidljivo da je ovaj problem riješen na zadovoljavajući način tj. da su u Financijskom planu MUP-a za 2017. godinu osigurana sredstva za ovu namjenu, a navedene dopise možete u cijelosti pročitati u prilogu ove objave.

Dopis MUP 1

Dopis MUP 2


U Vašoj sluźbi,

SINDIKAT KRIMINALISTIČKE POLICIJE

OBAVIJEST O ISPLATI REGRESA

Poštovane kolegice i kolege u prilogu objave možete pročitati dopis o isplati regresa koja će uslijediti dana 14.07.2017. godine.

U Vašoj službi

Sindikat kriminalističke policije

Obavijest o isplati regresa MUP

Obavijest o isplati regresa Državna riznica

U SPOMEN MARIJU JANIČIĆU

Poštovane kolegice i kolege ,

s tugom javljamo tužnu vijest da je naš dragi kolega i prijatelj Mario Janičić , policijski službenik u Službi za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka smrtno nastradao u prometnoj nesreći dana 07.07.2017. g. u 38. godini života. Posljednji ispraćaj dragog nam kolege bit će u ponedjeljak dana 10.07.2017. godine na groblju u Novigradu Istarskom u 18,00 sati.

" ... Iza moje značke je srce kao što je tvoje. Krvarim, mislim, volim, i da, mogu me ubiti. Iako sam samo jedan čovjek, imam tisuće braće i sestara koji su isti kao i ja. Oni će položiti svoje živote za mene, a ja za njih. Zajedno patroliramo i čuvamo tanku plavu liniju, koja štiti plijen od grabežljivaca, dobro od lošeg. Mi smo policija."

Bilo nam je čast služiti s tobom, neka ti je vječna slava.

police dead

SINDIKAT KRIMINALISTIČKE POLICIJE

ISPLATA REGRESA ZA 2017 GODINU

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,

iako je SKP još 26.06.2017. godine uputio nadležnima u MUP-u upit o isplati regresa za 2017. godinu, još uvijek nije zaprimljen odgovor. Međutim danas je medijima (poveznica prema objavi HINA-e) objavljeno kako će regres u iznosu od 1250 kuna biti isplaćen sredinom mjeseca srpnja.

https://www.hina.hr/vijest/9533144 

U Vašoj službi

SKP

Terenski dodatak

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,

obavještavamo Vas da je Sindikat kriminalističke policije, u sklopu niza aktivnosti koje poduzima u cilju sprečavanja mobbinga nad policijskim službenicima koji su ukazali na dugogodišnje sustavno kršenje odredbe članka 56. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, pribavio zaključke sa radnog sastanka koji se održao sa predstavnicima Uprave kriminalističke policije dana 1. srpnja 2016. godine u Ministarstvu unutarnjih poslova, iz kojih je vidljivo da je nadležnost Službi za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split, Zagreb, Rijeka i Osijek, a radi utvrđivanja prava na terenski dodatak, područje županije odnosno policijske uprave, te je usuglašeno da sve navedene Službe trebaju postupati ujednačeno.

Navedeni dopis Službe za odnose s javnošću, MUP-a RH, u cijelosti možete pročitati u prilogu ove objave, a nakon ovog sastanka izražavamo nadu da će pojedini rukovoditelji ustrojstvenih jedinica konačno shvatiti da nisu iznad zakona i nedodirljivi te da će prestati proizvoljno i netočno tumačiti odredbe Kolektivnog ugovora koje se odnose na dodatak za rad na terenu, na koji način su do sada grubo kršili prava brojnim policijskim službenicima.
U Vašoj službi,

Sindikat kriminalističke policije

Link na odgovor MUP-a

DAN POLICIJE I BLAGDAN SVETOG MIHOVILA

"Poštovano članstvo Sindikata kriminalističke policije, kolegice i kolege, dionici časnog policijskog zanimanja,  povodom Dana policije i našeg zaštitnika Svetog Mihovila, u vremenima u kojima su pred nama nalaze veliki izazovi, želimo da ostanete čvrsti, profesionalni, samostalni i neovisni, dok u privatnom životu Vama, jednako kao i Vašim obiteljima, želimo svaku sreću. "

 
U Vašoj službi 
 
Sindikat kriminalističke policije 

SUDBINA UJ "VALBANDON" ?!

SUDBINA UJ "VALBANDON" ?!

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,

obavještavamo Vas da smo zaprimili odgovor Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale u vezi našeg upita glede statusa i sudbine UJ "VALBANDON" koji u cijelosti možete pročitati u prilogu ove objave.

Obzirom na dvojbenost postojanja zajedničkih interesa čelništva i zaposlenika MUP-a po ovom pitanju, kao i obzirom na dosadašnju pasivnost iskorištavanja fondova EU za financiranje ovakvih i sličnih projekata, možemo se samo nadati da čelništvo MUP-a neće imati hrabrosti i drskosti donijeti nepromišljene odluke u vezi sudbine UJ "VALBANDON" prateći interese nametnute izvana.

SKP će i dalje pratiti situaciju u vezi UJ "VALBANDON", pri čemu apeliramo na sve Vas, da nas kao i do sada ukoliko bude novih saznanja o UJ "VALBANDON" što je prije moguće obavijestite o istima.

U Vašoj službi

SKP

Link na dopis MUP-a

SINDIKAT KRIMINALISTIČKE POLICIJE ČESTITA VAM DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

POŠTOVANI KOLEGICE I KOLEGE, GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE,  SINDIKAT KRIMINALISTIČKE POLICIJE ČESTITA VAM DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

SUDBINA UJ "VALBANDON" ?

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,

obzirom da je donesen i usvojen prostorni plan Istarske županije, a kako je opstanak, održavanje i razvijanje UJ "VALBANDON" od izuzetne važnosti za brojne policijske službenike i djelatnike MUP-a te njihove obitelji kojima je obzirom na mjesečna primanja i cijene sličnih usluga u drugim privatnim objektima, u ovom trenutku to jedina mogućnost za ljetovanje na moru, uputili smo ponovni upit Upravi za pravne poslove i ljudske potencijale i Upravi materijalno-financijskih poslova da nas, kao i cjelokupni sastav MUP-a, uključujući i zainteresiranu javnost obavijesti o trenutnom stanju i statusu UJ "Valbandon", kao i o budućim planovima za isti, a koji dopis u cijelosti možete pročitati u prilogu ove objave. Sindikat kriminalističke policije će i dalje s posebnom pozornošću nastaviti pratiti događanja oko budućnosti UJ "Valbandon".

U Vašoj službi

SKP

Link na naš dopis

NAJAVE IZ VLADE RH O ISPLATI REGRESA ZA 2016. GODINU!!! (ZAŠTITA ČASTI I UGLEDA POLICIJE TRAŽI SE)

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,

umjesto pozitivnog komentara u vezi najava iz Vlade RH o isplati regresa policijskim službenicima za 2016. godinu, na žalost primorani smo još jednom osvrnuti se na komentare i objave onih koji se skrivaju iza časnog novinarskog zanimanja, a koji su tu vijest opremili gnjusnim i uvredljivim naslovom članka na jednom hrvatskom portalu "Vlada u ostavci će prije odlaska isplatiti regres uhljebima u državnoj službi", što samo po sebi dovoljno govori o stanju novinarstva danas u Hrvatskoj, odnosno koliko su niski profesionalni i etički standardi kod pojedinih novinara i glavnih urednika.

Podsjećamo kako je sukladno odredbama čl. 6. Kodeksa časti hrvatskih novinara, svaki novinar dužan poštovati etiku javne riječi i kulturu dijaloga te uvažavati čast, ugled i dostojanstvo osoba ili skupina sa kojima polemizira, dok se u čl. 13. navodi da novinarima nije dopušteno koristiti stereotipe, pežorativne izraze, ponižavajuće prikazivanje, kao i svaki drugi oblik izravnog ili neizravnog poticanja ili podržavanja diskriminacije.

Stoga, očekujemo i nadamo se da će Ministarstvo unutarnjih poslova u konkretnom slučaju oštrim i jasnim protestom pokazati revnost u zaštiti časti i ugleda policije, ali i drugih državnih službenika koji vrijedno i pošteno obavljaju svoj posao.

U Vašoj službi,

Sindikat kriminalističke policije

Link na sporni novinski članak:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-u-ostavci-ce-prije-odlaska-isplatiti-regres-uhljebima-u-drzavnoj-sluzbi/904554.aspx 

ČESTITAMO PRAZNIK RADA

Uvaženi članovi sindikata, kolegice i kolege kao i svi djelatnici MUP-a, Sindikat kriminalističke policije Vam čestita i iskazuje posebno poštovanje povodom 1. svibnja - Praznika rada te Vas podsjeća da je dana 1. svibnja 1886. godine u Chicagu prosvjedovalo oko 40.000 radnika ističući zahtjeve simbolizirane u 3 osmice: 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati kulturnog obrazovanja. Policija je intervenirala oružjem i ubila šest, a ranila oko 50 radnika. Mnogo je prosvjednika uhićeno, a vođe štrajka izvedeni su pred sud. Petero ih je osuđeno na smrt, a trojica na dugogodišnju robiju. U spomen na krvoproliće u Chichagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede. Već od sljedeće 1890. godine taj datum postaje međunarodnim danom opće solidarnosti radništva. I u Hrvatskoj praznik rada počeo se slaviti 1890. godine. Hrvatski radnici istaknuli su zahtjeve u znaku tri osmice.

RAZRJEŠENO KAZNENO DJELO TEŠKE KRAĐE PROVALJIVANJEM U SLUŽBENE PROSTORIJE PUZ-A ?!

Sindikat kriminalističke policije čestita svojim kolegama na uspješno riješenom kaznenom djelu, koje je umnogome narušilo ugled policije u cjelini. Nažalost, činjenica je da je počinitelj također jedan od pripadnika kriminalističke policije.

Sindikat kriminalističke policije u više je navrata upozoravao na nužnost transparentnog i profesionalnog kadroviranja unutar MUP-a, čime je ovaj, ali i neki drugi raniji slučajevi mogao biti izbjegnut, te ćemo i dalje nastaviti inzistirati na tome, upravo kako bi se u budućnosti izbjegle ovakve neugodne situacije koje bacaju mrlju na rad policije.

Opširnije...

Sretan Uskrs

Poštovane kolegice i kolege,

svima Vama koji slavite današnji blagdan, Sindikat kriminalističke policije želi sretan i blagoslovljen Uskrs!

sretan uskrs cestitka

 

 

 

 

  

 

Tužna vijest, preminuo ŽELJKO SOKSER, pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju VII. PP Zagreb

S tugom javljamo svim kolegicama i kolegama, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi kolega ŽELJKO SOKSER, pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju VII. PP Zagreb, preminuo u nedjelju 28.02.2016. u 48. godini života. Posljednji ispraćaj dragog nam kolege bit će u srijedu 02.03.2016. u 14,10 sati na groblju u Markovu polju.

PRENOSIMO VIJESTI OD INTERESA ZA POLICIJU

Poštovano članstvo SKP-a,

Sindikat kriminalisticke policije očekuje da nadležne službe MUP-a pravovremeno reagiraju i žurno provjere istinitost navoda iz priloženog novinskog članka, a potom o svemu obavijeste svu zainteresiranu javnost s obzirom o kakvim teškim optužbama na račun policije se govori u članku, odnosno da odlučno demantiraju te navode ako se utvrdi da se radi o neistinitim informacijama.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/40219/Policajac-svjedo%C4%8Di-Vrh-MUP-a-RH-nezakonito-je-uhodio-Milijana-Brki%C4%87a.htm 

VLADA RH ODGODILA RASPRAVU O PRIJEDLOGU NACRTA ZAKONA O USKRATI ISPLATE UVEĆANJA PLAĆE PO OSNOVI OSTVARENIH GODINA RADNOG STAŽA

Nakon reakcije brojnih sindikata, uključujući i Sindikat kriminalističke policije, Vlada RH je s vjerojatnim ciljem dorade spornog nacrta prijedloga Zakona o uskrati isplate uvećanja plaće po osnovi ostvarenih godina radnog staža, odgodila raspravu o spomenutom Zakonu kojim bi se na razdoblje od još godinu dana produžila ne isplata dodataka koji se odnose na minuli rad.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/414740/Vlada-uzela-timeout-sa-Zakonom-o-uskrati.html 

Istraga protiv bivših državnih odvjetnica Željke Pokupec i Sineve Vukušić

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege,
 
u cilju informiranja članstva, ali i cjelokupne javnosti, a povodom objavljene vijesti o pokretanju istrage protiv bivših državnih odvjetnica Željke Pokupec i Sineve Vukušić, obavještavamo Vas da je Sindikat kriminalističke policije u više navrata tražio očitovanje ministra unutarnjih poslova g. Ranka Ostojića, kao i Službe za unutarnju kontrolu MUP-a u svezi nalaza u predmetu Saša Burušić i dr, no na sve naše upite dobili smo jedino odgovor da se nalaz Službe za unutarnju kontrolu neće javno objaviti, što je kontradiktorno nedavnim izjavama ministra u vezi drugih slučajeva u svezi kojih je ministar osobno u javnost iznosio nalaze Službe za unutarnju kontrolu. Podsjećamo kako je Sindikat kriminalističke policije krajem 2014. godine, potaknut brojnim pritužbama naših kolegica i kolega, jedini otvoreno progovorio o problemima u suradnji državnog odvjetništva i policije u sklopu čega smo ukazali i na u najmanju ruku dvojbene naloge izdane od strane Željke Pokupec, koja je tada obnašala funkciju Županijske državne odvjetnice u Zagrebu, a koja je u mnogim slučajevima kriminalističkih istraživanja direktno utjecala na tijek istih, često nalažući radnje suprotne svim pravilima policijske struke.
 
U konačnici, koristimo i ovu priliku te ponovno pozivamo ministra, kao i sve odgovorne rukovoditelje MUP-a, da bez izuzetaka poduzmu sve mjere i radnje koje bi u konačnici dovele do sprječavanja svih nezakonitosti unutar MUP-a.
 

THE SUN' SE ISPRIČAO MUP-U - Objavili smo obmanjujuću informaciju'

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege, zainteresirana javnosti,
 
SKP pohvaljuje i pozdravlja promptnu reakciju nadležnih službi Ravnateljstva policije u predmetnom slučaju, ovakav primjer zorno pokazuje na koji način treba svakodnevno braniti čast i ugled hrvatske policije.
 
 

PIJETET ŽRTVAMA TERORISTIČKOGA NAPADA U PARIZU

807203 france flag wallpaper2

2. STUP - VAŽNA OBAVIJEST

Poštovani članovi SKP-a, kolegice i kolege koji pratite naš rad,

nažalost do današnjeg dana nismo zaprimili odgovor od Uprave za materijalno financijske poslove glede zatražene simulacije izračuna mirovina sukladno čl. 6. Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba , policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba koja bi nam zasigurno svima pomogla oko donošenje odluke u svezi 2.stupa. Obzirom da 31.10.2015. godine (subota) ističe krajnji rok za mogućnost predaje izjave nadležnoj FINA-i za ostankom u obveznom mirovinskom fondu (II mirovinskom stupu) izvršili smo dodatne konzultacije rezime kojih bi bio: ostanka u 2. stupu (postoji od 01.01.2002. godine) će se isplatiti ukoliko se u njega uplaćuje najmanje 30 godina (mirovinski staž), naravno uz uvjet da fondovi ostvaruju dobit, odnosno da banke ostanu likvidne. U tom slučaju korisnik 2. stupa značajniju razliku (dobit) u odnosu na korisnika 1. stupa, može očekivati tek nakon 35 godina plaćanja i to opet za samo onaj dio uplaćen u 2. stup. Pri tom je bitno je za napomenuti, da ukoliko se sada odlučite za ostanak u 2. stupu, pa nakon određenog vremena prije isteka roka od 30 godina mirovinskog staža, ipak odlučite ranije otići u mirovinu po posebnim uvjetima prenošenje sredstava u obvezno mirovinsko osiguranje generacijske solidarnosti (I mirovinski stup) više neće biti moguće te ćete u svakom slučaju ovisno od pojedinačnog slučaja do slučaja Vaša mirovina može biti manja i do 15 %. Ostanak u 2. stupu garantira i zadržavanje kapitalizirane dobiti ukoliko zaposlenik promjeni radno mjesto (odlazak iz sustava) ili dobije otkaz.

Opširnije...